« De leegte omarmen om volheid te ervaren

Gepubliceerd op 25-07-2022

Je hebt van die dagen die leeg aanvoelen. Je hebt een lege agenda en je voelt je leeg van binnen....

Juist deze dagen nodigen je uit om VOL in je gevoel te stappen. Om die emoties te doorvoelen die ervoor zorgen dat jij die leegte in jezelf ervaart. Door het doorvoelen van dat stukje emotie, ga jij de VOLHEID van jezelf stukje bij beetje helen en voelen.

Bij je geboorte was je HEEL en COMPLEET. Gedurende het leven heb jij diverse minder prettige ervaringen opgedaan die ervoor gezorgd hebben dat kleine stukjes van je pure zelf verdwenen. Wanneer jij bv gekwetst bent in de liefde, dan sluit je een stukje van je hart. Wanneer je na deze negatieve ervaring niet aan de slag gaat met deze pijn, dan blijft deze in je lijf zitten en is een stukje puurheid van jezelf weg.  Wanneer jij nu de rust en ruimte neemt om oude emoties te doorvoelen, dan kun jij dat stukje leegte, dat stukje van jezelf weer integreren in jezelf. Wanneer jij altijd druk bezig blijft, dan heb je niet de tijd en ruimte om die volheid in jezelf te herstellen.

Ga die leegte maar eens in. Doorvoel maar eens waar die leegte ontstaan is. Wanneer is deze ontstaan en hoe voelt deze voor jou ? Welke emoties komen naar boven en hoe voelen die in jouw lichaam. Het aangaan van het voelen van emoties in jou, gaat je meer brengen dan tijdelijke uplifters. Onder tijdelijke uplifters versta ik zaken buiten jezelf die je even een goed gevoel geven. Maar dit is geen blijvend goed gevoel maar een tijdelijke uplifter, je voelt je even beter, maar daarna ebt dat goede gevoel weer weg. Denk aan een vakantie, een weekendje weg, het aanschaffen van nieuwe kleding , auto of huis. Een nieuwe partner waarvan je denkt dat hij of zij je het ware geluk komt brengen.

Het ultieme geluk kun jij alleen vinden wanneer jij je schaduwstukken aankijkt en gaat voelen. Vaak ben je zo bang voor de pijn of het verdriet dat daar onder zit, dat het ongemak en het ontwijken van die pijn en verdriet, je uiteindelijk veel meer kost dan dat je het aangaat.

Depressieve gevoelens, gevoelens van eenzaamheid of leegte lossen langzaam op wanneer jij stopt met vechten tegen jezelf. Omarm jezelf en alles wat je voelt. Het zijn nooit meer emoties dan dat jij aankunt op dat moment.

OMARM DE LEEGTE om de VOLHEID in je bestaan te kunnen ervaren.

eenzaam-01658740661.jpg