« Jezelf zijn»

Gepubliceerd op 21-06-2022

Wanneer jij in je kracht gaat staan en vanuit jezelf en met zelfvertrouwen deelt wat je vervelend vind aan bepaald gedrag, terwijl je dat eerder nooit gedeeld hebt, dan kun je voor verassingen komen te staan. Jouw kracht en eerlijke communicatie wordt niet in dankbaarheid ontvangen. Denk aan boze of stekelige reacties. Reacties die jou proberen in je oude hokje te duwen of mensen die met lelijke woorden jouw licht proberen te dimmen.

Nu worden patronen in de familiesfeer en in vriendschappen duidelijk. Hoe gedragen anderen zich richting jou en hoe gedraag jij je naar hen. Zijn er patronen zichtbaar ?  Ben jij degene die altijd belangstellend is ? Ben jij diegene die altijd complimenten geeft ? Die een telefoontje pleegt waneer je even niets meer hoort ?

Wanneer jij bewuster in het leven staat, dan kan er een moment komen, dat je ontdekt dat jij meestal de gevende partij bent. Je kunt dan even stil gaan staan en geen actie meer ondernemen, zodat jij kunt ontdekken of je ook iets mag ontvangen van die persoon. En wanneer er inderdaad niets of heel weinig terugkomt dan kun je daar eens bewust bij stil staan. Hoe voelt dat voor jou ? Heb je daar nog zin in ? Levelen jullie nog qua gespreksonderwerpen ? Of pas jij je toch aan door bepaalde onderwerpen niet bespreekbaar te maken zodat het "oude contact" instant gehouden wordt.

Kan een ander ook enthousiast zijn voor jou wanneer het je voor de wind gaat of merk je toch dat het juist dan gaat wringen. Gunt de ander jouw ook het succes of was de vriendschap er toen jullie beiden in een moeilijke situatie zaten. Is de een eruit geklommen en blijft de ander erin hangen ?

Voel hoe het voor je voelt. Soms voelt afscheid nemen bevrijdend. Je voelt het al een tijdje diep van binnen, maar wil er nog niet aan om er definitief die streep onder te zetten. Maar energetisch heb je die punt al gezet. Je bent uitgeleerd samen. Het is tijd voor een nieuw begin....

Ik laat energetisch veel mensen los omdat ik voel ze ontgroeid te zijn. En soms voelt dat best een beetje eenzaam, maar uit liefde voor mezelf ga ik toch echt voor kwaliteit. Niet langer pleasen, duidelijke communicatie en mezelf zeker niet kleiner makend. Ik laat mezelf zien precies zoals ik ben en wanneer dat te eerlijk is, te direct of te veranderlijk, dan is dat niet langer mijn probleem.

Ik ben wie ik ben en draag dat ook uit. Wat heb ik mezelf te lang tekort gedaan, door altijd rekening te houden met een ander. Die tijd is al een tijd voorbij, gelukkig.... Het is mijn leven en dat wordt op passende wijze ingekleurd. Sommige mensen hebben moeite met flexibiliteit. Wanneer ik een keuze gemaakt hebt en er komt iets langs waarvan mijn hart gaat zingen, dan kan ik ineens besluiten die weg te gaan volgen. De stem van het hart. Sommige mensen hebben {veel} meer schakeltijd nodig en hebben moeite met mijn impulsief gedrag. Maar dat zegt alles over de ander. Snel schakelen en doorpakken, dat houd de swung in het leven. Zorgt dat het nooit saai wordt. De stem van je hart vertelt je precies waar jouw geluk ligt. Je hoeft het alleen maar te volgen.

Ik heb zin in het leven. In nieuwe avonturen, mijn innerlijk kind snakt naar vrijheid, plezier en genieten. Na zoveel innerlijk werk gedaan te hebben wordt het tijd voor ultiem genieten. Plannen worden stilletjes gesmeed.

Liefs, Trea

avontuur-01655796633.jpg