« Thema-wandeling in de mooie natuur»

Gepubliceerd op 21-03-2022

Vanaf 1 april ga ik met een kleine groep vrouwen, een thema-wandeling maken in het mooie natuurgebied de Loonse en Drunese duinen. Elke week nemen we een ander thema mee.

De thema's zijn:

Vrijdag 1 april :  ROUW

Vrijdag 8 april : ZELFLIEFDE

Vrijdag 15 april : NARISME (loskomen van)

Vrijdagochtend 1 april organiseer ik de eerste thema- wandeling met als rode draad: ROUW.

Je kunt rouwen om een vriendschap die voorbij is of een relatie die beeindigd is. Je kunt verdriet hebben over je gezin dat uit elkaar gevallen is na een scheiding of overlijden. Je kunt rouwen om een dierbare die overleden is of een kind of ouder die je niet mag zien.

Tijdens deze thema-wandeling gaan we in de natuur hiermee aan de slag. Ieder voor zichzelf. De wandeling is niet gericht op veel wandelen of snel wandelen. Nee we gaan met onze aandacht naar het thema van die week.

Een paar jaar geleden mocht ik de voordelen ondervinden van een soortgelijke thema wandeling. Het bracht me naast ontspanning ook een gevoel van meer innerlijke rust. Tijdens en na die wandeling had ik los mogen laten en dat voelde zo fijn. Ik heb op 46 jarige leeftijd mijn toenmalige partner verloren en weet hoeveel vreugde het leven je weer kan bieden, wanneer je op een goede manier je rouw een plek kunt geven. Het leven is heel mooi, maar je mag wel eerst oude pijnlijke gevoelens een plekje geven voordat je weer meer positiviteit kunt omarmen. Voordat je weer intens gelukkig kunt zijn.

Het is niet alleen de wandeling zelf, maar ook het opgeven voor de thema-wandeling, dan gaat je energie er al mee aan de slag. Ook na de wandeling ben je onbewust nog bezig met een stukje rouwverwerking. Ik vind het zelf nog steeds een prachtige manier om op die manier in de mooie natuur los te mogen laten.

Ik kijk er naar uit om jou te mogen ontmoeten.

liefs, Trea

Foto-Loonse-en-Drunese-duinen-1648112285.jpg