« Zelfvertrouwen»

Gepubliceerd op 24-02-2022

Deze periode nodigt ons uit om heel dicht bij onszelf te blijven. De wind raast en in de media komen veel verontrustende berichten voorbij. Wat kunnen we nog geloven ? Veel van wat in de gewone media staat mag je met een flimke korrel zout nemen. Al druppelt er steeds meer waarheid binnen. Deze periode ondersteunt ons om niet te vertourwen op hetgeen er buiten jezelf gebeurt maar om het contact te leggen met je gevoel. Wat voelt goed voor jou. Dus om te vertrouwen op jouw gevoel en niet op iets buiten jezelf. Want datgene buiten jezelf is (langzaam) af aan het brokkelen. Het staat allemaal op losse schroeven.

Daarom is het belangrijk om het contact met je gevoel, met je hart, met je intuitie te verstevigen. Om te gaan luisteren wat jouw gevoel je vertelt over een bepaalde gebeurtenis. En daarop te gaan vertrouwen. (zelfvertrouwen). Voor degen die daar al vertrouwd mee zijn, is dat makkelijk. Voor anderen die daar minder ervaring mee hebben, kan dat wennen zijn. Je kunt niet zo maar vertrouwen op wat vertelt wordt, maar je mag zelf op onderzoek gaan. Je mag zelf gaan voelen. En hoe meer je werkt met je gevoel, hoe zuiverder je gevoel wordt. Hoe meer informatie je binnenkrijgt.

Voor mijzelf is de weg van, vanuit mijn hoofd leven naar de stem van mijn hart volgen, een leerzaam proces geweest. Ik heb gedurende een aantal jaren een aantal ingrijpende keuzes gemaakt om tenslotte hier te komen waar ik nu sta. Ik kan zeggen uit de grond van mijn hart dat mijn leven nu klopt. Alle puzzelstukjes zijn op zijn plek gevallen. Je hele leven blijf je dingen houden waarin je bij mag sturen. Dit houdt ook in dat je verantwoordelijkheid moet nemen wanneer iets niet meer goed voelt. Bv in je werk, je relatie, zelfzorg of beperkende gedachtenpatronen. Dingen liggen nooit aan de ander. Zolang jij erin mee gaat ben jij ook partij hierin. Dus stap in je leidersrol en neem het stuur van je leven in eigen hand.

Luister naar je gevoel, naar wat je hart je zeggen wil. Ze wijst je de weg, altijd en overal. Kun jij ondersteuning gebruiken om vanuit je hart te gaan leven, dan kan ik je hiermee ondersteunen middels natuurcoaching.

Liefs, Trea

hart-01645602381.jpg