« Zorgen en een stukje zelfzorg»

Gepubliceerd op 11-07-2020

We herkennen het allemaal wel. Op een bepaald moment in je leven, worden er mensen in je directe omgeving ziek of hebben (intensieve) zorg nodig. Met liefde bekommeren we ons om de ander en we willen alles doen om die ander weer in de kracht te zetten. Maar zo werkt het niet in het leven. We kunnen de ander ondersteunen met liefde, aandacht en gezond eten en drinken. We kunnen helaas niet het probleem dat de ander heeft even "fixen".  Iedere persoon komt in het leven allerlei gebeurtenissen tegen. Leuke en minder prettige ervaringen. Onze ziel komt op aarde om te leren. En ook van minder leuke ervaringen mogen we leren. Dit zijn onze levenslessen. Dus ook de persoon die ziek is of ondersteuning nodig heeft, heeft iets te leren van de periode die hij of zij nu doormaakt. 

Voor degene die ondersteunend of zorgend is , is het belangrijk om niet alleen goed voor de ander te zorgen maar ook te zorgen voor een goede zelfzorg. Alleen zorgen kost veel energie, terwijl het juist in deze periode ook heel belangrijk is om je energie-batterij op tijd bij te vullen. Dus blijf zorgen voor gezonde voeding en voldoende water tot je te nemen. Neem ook voldoende rust om zelf te herstellen. En niet onbelangrijk, blijf zelf ook leuke dingen doen zodat je zelf blij en vrolijk door het leven blijft gaan. Zo geef je immers het beste voorbeeld voor degene waar je voor zorgt. 

In mijn praktijk Balans by Trea ondersteun ik je om in balans te blijven en wanneer je uit balans bent om weer in balans te komen. Dit kan door middel van Yoga en Pilates zodat je weer gaat voelen wie jij in essentie bent en van daaruit nieuwe keuzes kunt maken. 

Een andere optie is coaching. Iedere persoon heeft alle oplossingen in zich. Alleen kun je daar zelf niet altijd bij.. Wanneer jij je verhaal vertelt, stel ik je vragen die jou meer inzicht geven in wie jij bent. Die vragen geven je inzicht waarom jij handelt zoals jij nu handelt. Door jou mee te nemen naar de toekomst, naar datgene waar je naar verlangt en wat er nu niet is,  gaan we samen kijken welke stapjes je kunt gaan zetten om daar te komen waar je graag wil komen.  

Je bent van harte welkom om eens kennis te komen maken. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis.

handen-01594475866.jpg