« JA zeggen tegen jezelf, betekent soms NEE zeggen tegen een ander»

Gepubliceerd op 30-09-2019

Neem jij voldoende tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen ? Of ga je pas leuke en ontspannende dingen doen wanneer je je to-do lijstje hebt afgewerkt ? Wanneer je eerst alle moetjes afwerkt, dan blijft er soms te weinig energie over voor de leuke en energiegevend dingen. Terwijl het ontzettend belangrijk is om je energie-tankje vol te houden. Ervoor te zorgen dat er een balans is tussen energie uitgeven ( aan werk, gezin, huishouden etc) en energie krijgen ( leuke dingen ondernemen, ontspannen).

Durf jij je grenzen duidelijk aan te geven ?  Wanneer je een voorstel krijgt en van binnen denk je...  "eigenlijk heb ik er geen zin in",  durf je dan voor jezelf op te komen. Je grenzen aan te geven en te kiezen voor jezelf ? Durf je Nee te zeggen tegen de ander en de tijd die hierdoor vrij komt/blijft te besteden aan iets wat jou energie geeft. Ben je je ervan bewust dat vaker kiezen voor jezelf te maken heeft met eigenwaarde. Wanneer jouw keuzes afhangen van wat een ander ervan denkt, dan ben je afhankelijk van anderen. Wanneer je voldoende eigenwaarde hebt, dan maakt je keuzes vanuit jezelf, vanuit jouw binnenste. Voelt het goed voor me of niet. Je zelfwaardering hangt niet af van de mening van een ander. Je voelt je vrij om jouw leven te leiden met de keuzes die goed voelen voor JOU !  En iedereen is het waard om een gelukkig leven te leiden wat past bij jou.

Ben je je bewust van het feit dat het leven eindig is en dat je de tijd die je hebt in het leven, maar 1 keer kunt leven. Dus kies bewust en doe ook die dingen die jou voeden, die jou energie geven. Stop met dingen doen omdat anderen het van je verwachten, of het wel makkelijk vinden dat jij het doet, zodat zij misschien tijd over houden.

Wanneer jij die dingen doet, die jou energie geven, dan zie je dat ook terug in je energiebalans. Je houd energie over.Je begint te stralen, want je hebt een leuk leven. Je maakt keuzes die bij jou passen.  Stoppen met pleasen, betekent starten met LEVEN...

Wanneer je het moeilijk vind om voor jezelf te kiezen, weet dat je iets mag veranderen om gelukkig te zijn, maar niet precies weet, waar te beginnen.  Ik begeleid je graag in je proces.

zon-01569859243.jpg